Immersieve video-tentoonstelling Onur Can Tepe over werk DP6 in RADIUS, Delft

15.08.2024

In de ondergrondse tentoonstellingsruimte van kunstcentrum RADIUS is op zaterdag 31 augustus de tentoonstelling DP6 25. REFLECTIES te bezoeken. Filmmaker Onur Can Tepe laat de bezoeker in drie immersieve video-installaties het architectonische werk van DP6 beleven. Je voelt en ruikt de materialen, ervaart hoe architectuur kan aanzetten tot verbinding en hoe de mens centraal staat in de ontwerpen.

Een brug, een filmhuis, een middelbare school, een sociaal woningbouwcomplex, een kunstcentrum, een tentoonstellingspaviljoen en twee villa’s spelen de hoofdrollen in de tentoonstelling ter ere van het 25-jarige jubileum van het Delftse architectenbureau. Onur Can Tepe bracht telkens een volledige dag door in de gebouwen en met haar gebruikers en ontdekte tijdens het filmen de rituelen en cycli. Hij zegt daarover: “Architectuur dient als kader voor een reeks lichamelijke ervaringen. Het wordt ingevuld door het leven zelf en dat gebeurt op het moment dat de architect zijn controle overdraagt. In deze tentoonstelling heb ik geprobeerd me te richten op hoe de gebouwde omgeving ons laat bewegen, onze blik stuurt of ruimtes creëert waar we samenkomen, allemaal rituelen die architectuur inspireren".

Naast de video-installaties zijn er diverse maquettes te zien en geven de architecten rondleidingen door kunstcentrum RADIUS. Dit is het door DP6 getransformeerde pomphuis met cirkelvormige reinwaterkelder, behorende bij het watertorencomplex aan de noordzijde van het centrum van Delft.

Toegang is gratis van 10:00 tot 17:00 uur in Kalverbos 20. 

Bekijk hier de trailer.

Om 11:00, 13:00 en 15:00 uur starten er rondleidingen door de architecten over de transformatie van het pomphuis en reinwaterkelder. Aanmelding voor de rondleidingen is aan te raden, klik hier.

DP6 25 REFLECTIES 1.jpg DP6 25 REFLECTIES 2.jpg DP6 25 REFLECTIES 3.jpg